Bij de verbouwing van een oude stomerij naar een gezinswoning werd het grondplan helemaal in vraag gesteld. Er werd vertrokken van open ruimtes rondom een patio. Enkel de badkamer is afgesloten. Door deze aanpak worden al de kleine ruimtes voorzien van daglicht en ventilatie. Wat voorheen een groot probleem was. Een meubel-kast, toegankelijk vanuit verschillende ruimtes, is de enige scheiding tussen de verschillende compartimenten en voorziet de hal van een dressing.

De originele materialen gebruikt in de muren werden hersteld, zoals de bakstenen plafonds en houten balken. Bij de keuze van materialen voor de nieuwe vloeren koos men voor beton en dennenhout. Een mooie mix van oude en nieuwe elementen, deze eengezinswoning.

 

AD_ST_1

AD_ST_2

AD_ST_17

AD_ST_5

AD_ST_3

AD_ST_10

AD_ST_11

AD_ST_9

AD_ST_6

AD_ST_4

AD_ST_13

AD_ST_7

AD_ST_15

AD_ST_18

AD_ST_8

AD_ST_14

AD_ST_12

AD_ST_19

Foto’s: Enric Fabre, Eigendom van Carles Enrich