De manier waarop mensen ruimtes indelen om een ‘thuis’ te creëren is fascinerend. Iedereen maakt andere keuzes, beschikt over andere budgetten en over diverse ruimtes. Dat deze niet allemaal even groot zijn, spreekt voor zich. 
In deze reeks posts zoeken we naar mensen die een erg kleine ruimte om weten te vormen tot een gezellige, functionele en uitnodigende thuis. 

Heb je soms ook het gevoel dat je woonplek stilaan voller en voller wordt? Lijkt dat jou te overkomen? Heb je het niet altijd in de hand? Stel je jezelf de vraag wel eens of we al die spullen werkelijk nodig hebben?

Deze Boeing ingenieur heeft het antwoord. Hij construeerde een mini ruimte (14 m²) met louter essentiële objecten, waarna er geen ruimte meer overblijft voor nieuwe spullen. Echt elke centimeter van deze studio is efficiënt ingevuld. Zoek maar eens uit hoe je een bad kan nemen…
Zijn idee was om alle noodzakelijk functies te stapelen in functionele gelaagde ruimtes: een dubbel bed, TV-ruimte en zithoek met uitzicht op de stoep.

Wij zouden er claustrofobisch in worden en hunkeren naar gezelligheid… Maar het blijft wel een krachttoer! We bewonderen zijn aanpak en constructies en kunnen nog véél van hem leren. Maar ondertussen blijven we toch maar lustig verzamelen ;)

 

AD_NY_128_1 AD_NY_128_2 AD_NY_128_3 AD_NY_128_4 AD_NY_128_5 AD_NY_128_6 AD_NY_128_7

Video faircompanies.com
Foto’s Steve Sauer