WoodBlock House is een indrukwekkende samenwerking tussen de opdrachtgever (Engels kunstenaar Richard Woods) en architect (de Rijke Marsh Morgan Architects / dRMM Architects). Het huis heeft enkele onmiskenbare elementen uit het oeuvre van Woods, zoals de speelse bedrukte multiplex panelen. Deze elementen vinden we terug in de gevel en de trap.

Het gebouw herbergt zowel Wood’s familie als zijn atelier. De familie-vertrekken bevinden zich aan de zuidkant en bestaan uit drie niveaus. Een ruime, open leefruimte op de eerste verdieping, slaapkamers op de tweede, en een kleine bibliotheek op de derde. Kleurrijke trappen verbinden de tweede met de derde verdieping van het gebouw.

Net zoals in Wood’s oeuvre, doorkruist WoodBlock House de grens tussen kunst, architectuur en meubelontwerp.

 

AD_RW_01 AD_RW_02 AD_RW_05 AD_RW_06 AD_RW_11 AD_RW_07 AD_RW_08 AD_RW_09 AD_RW_03 AD_RW_04 kopie AD_RW_13 AD_RW_10 AD_RW_12 AD_RW_15 AD_RW_17 AD_RW_16