Het Antwerps architecten-bureau B-Architecten ontwierp deze loft in een voormalige diamantslijperij. De leegheid van bestaande ruimtes en het rijkelijk binnenvallend daglicht door de vele ramen werd behouden.

De uitdaging bestond erin om zo veel mogelijk bergruimte te creëren en tegelijkertijd een volume te ontwerpen dat mooi in de ruimte stond. Men koos voor sculpturale volumes in multiplex. De eerste ‘module’ bestaat uit; een bed, een dressing, een volledige badkamer en een apart toilet. Deze module is de tegenhanger van een andere module in dezelfde loft, waarin de keuken en boekenkast zijn ondergebracht. Deze twee dominante multiplexe volumes bepalen de ruimte en indeling in deze interessante loft.

 

AD_B_Anyplace_005 AD_B_Anyplace_006 AD_B_Anyplace_007 AD_B_Anyplace_002 AD_B_Anyplace_003 AD_B_Anyplace_008 AD_B_Anyplace_009 AD_B_Anyplace_011 AD_B_Anyplace_012 AD_B_Anyplace_013 AD_B_Anyplace_015 AD_B_Anyplace_016 AD_B_Anyplace_017 AD_B_Anyplace_018 AD_B_Anyplace_020 AD_B_Anyplace_022 AD_B_Anyplace_023 AD_B_Anyplace_027 AD_B_Anyplace_028 AD_B_Anyplace_029

 

Foto’s: Olmo Peeters