De manier waarop mensen ruimtes indelen om een ‘thuis’ te creëren is fascinerend. Iedereen maakt andere keuzes, beschikt over andere budgetten en over diverse ruimtes. Dat deze niet allemaal even groot zijn, spreekt voor zich. 
In deze reeks posts zoeken we naar mensen die een erg kleine ruimte om weten te vormen tot een gezellige, functionele en uitnodigende thuis. 

Het tweede appartement in deze reeks is nog kleiner dan het eerste en meet niet meer dan 20 vierkante meter. Het bevindt zich in Levallois, Parijs. De architecten van dit project zijn BETILLON / DORVAL-BORY. De grootste uitdaging was echter niet de beperkte oppervlakte, maar het gebrek aan licht. Men zocht naar een oplossing door een grondige wetenschappelijke analyse van diverse lichtbronnen en hun functionele aspect.

De ruimte werd zowel horizontaal als verticaal zorgvuldig ingevuld. Vanuit de keuken is er een directe toegang naar de slaapkamer via een witte sobere trap. Onder de slaapkamer bevindt zich de badkamer. Tussen te keuken en de slaapkamer / badkamer plaatste men specifieke gele verlichting (verticale lampen). Als deze branden, zorgen zij voor een groot contrast tussen de ruimtes met dit gele licht en de rest van het appartement.

Het ontwerp gaat uit van een zeer eenvoudige en neutrale sfeer, zonder kleur of bijzondere accenten. Toch tover je de ruimtes – met één druk op de knop – om tot een ruimte met een zeer specifiek gevoel.

 

AD_P2_01 AD_P2_02 AD_P2_03 AD_P2_04 AD_P2_05 AD_P2_06 AD_P2_06a AD_P2_07 AD_P2_08 AD_P2_09 AD_P2_09b AD_P2_10 AD_P2_11 AD_P2_12

Ook enkele beelden van de verbouwing zijn terug te vinden op hun blog:

AD_P2_18 AD_P2_19 AD_P2_20